Welkom op de website van Comité Kinderfeesten Tegelen.

Comité Kinderfeesten zoekt nieuwe pieten.
In het tumult rond de verandering van de kleur van de pieten hebben ongeveer 15 pieten te kennen gegeven dat ze niet meer willen meewerken.  Om de Tegelse kinderen toch een mooie intocht te bezorgen, is het comité kinderfeesten dringend op zoek naar nieuwe pieten. Heb jij zin om op 14 november deel te nemen aan de intocht en zo de gelovige kinderen van Tegelen en Steyl een onvergetelijke middag te bezorgen?
Vul dan dit formulier in. We nemen snel contact met je op!

 

Klik hier voor het opgaveformulier voor Sintermerte
 

Tegelse pieten ook komende intocht actief!

In een zeer tendentieus bericht op de website van Dagblad De Limburger wordt de suggestie gewekt dat er in het komende Sinterklaasseizoen geen pieten actief zullen zijn in Tegelen. Dat is absoluut niet waar. Ook dit jaar zal de Sint bij zijn aankomst op Steyl worden vergezeld door zijn pieten.

De kleur van de pieten zal niet langer zwart zijn maar donker grijs. In overleg binnen de gemeente Venlo hebben alle intochtorganisaties unaniem voor deze kleur gekozen. Daarmee volgt Venlo het advies dat binnen de G40 (overleg tussen de 40 grootste gemeenten van NL) al eerder is afgegeven.

Het bestuur van het Comité Kinderfeesten Tegelen is van mening dat de essentie van het Sinterklaasfeest niet afhankelijk is van de kleur van piet. Piet is zowel in verschijningsvorm als in rol voortdurend aan verandering onderhevig en dat zal ook altijd zo blijven. Het bestuur realiseert zich terdege dat zwart de pieten onherkenbaarder maakt dat elke andere kleur. De kleur grijs zal een aantal vrijwilligers mogelijk in een lastig parket kunnen brengen.

Dat nu tien pieten hebben besloten om te stoppen, betreurt het bestuur ten zeerste. Het bestuur respecteert de afweging van deze voornamelijk oudere garde en dankt hun voor hun jarenlange inzet bij de activiteiten van het comité. Er blijven nog voldoende pieten over en in een voortdurend proces van verjonging komen er weer nieuwe bij. Dat de overblijvende groep pieten een brok ervaring missen, staat buiten kijf maar de intocht komt beslist niet in gevaar!


 Ook bedrijven ondervinden nog steeds veel last van de Coronacrisis. Misschien is dat nog wel meer dan vorig jaar. Ons comité heeft dan ook besloten in 2021 de met Tegelen verbonden bedrijven niet te benaderen voor sponsoring. We hopen van harte dat alle bedrijven de Coronacrisis doorstaan en dat we in 2022 weer een beroep op hen kunnen en mogen doen. 
 

 
U vindt ons ook op facebook.
We wensen u veel lees- en kijkplezier op onze site.


Met dank aan onze sponsors.

   

Voor een compleet overzicht, zie onze sponsorpagina.

Twitter Facebook