Sinterklaas bezoekt Tegelen met zwarte pieten
 
 
Intocht Sinterklaas met pietendisco
Op zondag 17 november, daags na de landelijke intocht in Apeldoorn, komt Sinterklaas ook weer naar Steyl en Tegelen. Zoals hij dat al sinds mensenheugenis doet en waarschijnlijk ook nog heel lang zal blijven doen.  Sinterklaas komt rond 14.45 uur aan bij het pontveer op Steyl en zal daar ongetwijfeld weer door zeer veel kinderen worden opgewacht en begroet. Sinterklaas zal daar vele kinderen de hand schudden en ook een vriendelijk woord voor hen hebben.  Op de podiumwagen, boven op het "museumplein"  wordt Sinterklaas dan kort welkom geheten door Bram Ewals, de voorzitter van het Comité Kinderfeesten Tegelen  en namens het College van B&W door wethouder Frans Schatorjé.
 
Het schijnt zo te zijn dat enkele pieten dit jaar Tegels hebben geleerd en de Tegelse kinderen willen verrassen met een spectaculair optreden aan de Maas. Wij zijn heel benieuwd wat dat gaat worden.

Intussen zal in Cultureel Centrum De Haandert, zo kort voor  16.00 uur, een pietendisco beginnen. De disco wordt verzorgd met medewerking van enkele zwarte pieten.  Sinterklaas heeft enkele van zijn meest muzikale pieten vooruit gestuurd om samen met de kinderen van Tegelen en Steyl een geweldig feestje te bouwen. Tijdens  de disco, waarbij iedereen wordt uitgenodigd om met de pieten mee te dansen en te zingen gaat de tijd van wachten op Sinterklaas natuurlijk een stuk sneller. Hoogtepunt van de middag in de Haandert zal het bezoek van Sinterklaas zijn.  Hij komt vanuit Steyl rechtstreeks naar de Haandert om zo veel mogelijk tijd bij de kinderen te kunnen zijn.  In de Haandert heeft Sinterklaas, zeker na afloop van de pietendisco, nog veel meer tijd om de kinderen te begroeten  en bovendien heeft hij daar voor alle kinderen een heerlijk verrassing.

Om vanuit Steyl zo snel mogelijk naar de Haandert te kunnen gaan, overbrugt Sinterklaas deze afstand met de bus. De tijd die gewonnen wordt door de lange weg van Steyl naar de Haandert per bus af te leggen, kan Sinterklaas nu extra aan de kinderen in de Haandert besteden.  Met de pietendisco hopen we weer meer kinderen en hun ouders richting Haandert te trekken.

De zwarte pieten zijn, net als andere jaren, al een dagje eerder in Tegelen en op Steyl. Zij gaan op zaterdag 16 november de straten door voor de huis-aan-huis collecte van het Comité Kinderfeesten. De opbrengst van deze collecte is van vitaal belang voor de financiering van activiteiten zoals Palmhöltje, Sintermerte en de intocht van Sinterklaas. In de middaguren zullen enkele pieten ook weer op de Kerstraat aanwezig zijn om kleurplaten in ontvangst te nemen en samen met de kinderen op de foto te gaan.

 
Twitter Facebook