Palmhöltje 2023

Informatie Palmhöltje 2023

Palmzondag  2 april 2023
De Palmhöltjesoptocht wordt voorafgegaan door een H.Mis in de St Martinuskerk. Deze mis begint om 10.30 uur en alle kinderen met en zonder palmhöltje zijn van harte uitgenodigd.

Rond 11.30 uur is de mis ten einde en wordt op het Wilhelminaplein de stoet opgesteld voor de Palmhöltjesoptocht. De stoet wordt muzikaal begeleid door drumband DrumBeatz. Vrijwilligers van het Comité Kinderfeesten zorgen voor de veiligheid aan het begin en aan het einde van de stoet.  Vrijwilligers zullen ook steeds de kruispunten op de route afzetten en bewaken.

Om 11.45 uur vertrekt de optocht. De route die gelopen wordt is als volgt:
Wilhelminaplein, Smidsplein, Beekstraat, Kampstraat, Hoogstraat, Engerstraat, Bergstraat, St. Jozefstraat, Speelplaats Sint Jozefschool. De route is ook zichtbaar op onderstaande kaart.
1739


Op de speelplaats van de Sint Jozefschool eindigt de optocht. Bij het betreden van de speelplaats krijgen alle kinderen die in het bezit zijn van een palmhöltje een lot. Vervolgens wordt er een loterij gehouden waarbij allerlei cholcolade paaslekkernijen te winnen zijn.

Na afloop van de loterij krijgen alle kinderen nog een kleine tractatie. Dat gebeurt bij het verlaten van de speelplaats.

Op zaterdag 1 april is er tussen 10.00 uur en 12.00 uur gelegenheid om een Palmhöltje te knutselen in d'n Ingelbewaarder, Grotestraat 66 Tegelen.